امروز: شنبه، 26 آبان 1397

پیک دانش

(مجله اینترنتی پیک دانش )عام المنفعه

08/18 1395

8 عادت معده خراب كن

متأسفانه همه ما عادت‌هايي داريم كه به بدن آسيب مي‌زند و معده نيز از اين آسيب‌ها در امان نيست. اين عادت‌ها باعث بالا آمدن اسيد معده، دل درد، زخم معده، سرطان و غيره مي‌شود. اما مي‌شود با تغيير عادت‌هاي بد از بسياري از اين مشكلات در امان بود. پرهيز از زياده روي در مصرف قهوه و شكلات سياه و زياده روي نكردن در مصرف غذاهاي تند و پرادويه باعث حفظ و ارتقاي سلامت معده مي‌شود. در ادامه شما را با 8 عادت معده خراب كن آشنا مي‌كنيم. 
 
كافئين موجود در قهوه باعث اسيدي شدن PH خون مي‌شود. علاوه بر اين از آنجايي كه كافئين يك ماده ي محرك است باعث افزايش استرس مي‌شود و حتما مي‌دانيد كه استرس، دشمن معده است؛ بنابراين بهتر است از مصرف زياد قهوه و نوشابه‌ها كه باعث جذب زياد كافئين مي‌شوند احتياط كرد. يادتان باشد كه نوشيدني‌هاي الكلي براي مخاط سم است و قابليت سلول‌هاي عصبي را براي انقباض‌هاي عضلاني بر هم مي‌زند. نوشيدني‌هاي شيرين نيز فلور را دچار تغييراتي كرده و خطر بروز چاقي مفرط را افزايش مي‌دهد.

8 عادت معده خراب كن

اگر مشكل ريفلاكس معده مانع از خواب راحت مي‌شود برعكس آن نيز ممكن است. يعني زماني كه با كمبود خواب و كم خوابي مواجه مي‌شويد عصبي‌تر هستيد و استرس مزمن روي معده تأثير منفي مي‌گذارد و مشكل اسيدي شدن و ريفلاكس تشديد مي‌شود. افرادي كه از آپنه خواب رنج مي‌برند نيز بيشتر در معرض مشكل ريفلاكس اسيد معده قرار دارند. چون تنفس بد زمينه را براي بالا آمدن اسيد معده به سمت مري فراهم مي‌كند. برخي داروها مانند داروهاي ضدالتهاب و آسپرين نيز باعث بروز معده درد و مشكل ريفلاكس اسيد معده مي‌شوند.
هيچ كس منكر اثرات مثبت روغن‌هاي خوبي كه حاوي امگا 3‌ها هستند نيست. اما بايد در مصرف سوسيس و كالباس و گوشت‌هاي قرمز جانب احتياط را رعايت كرد. پروتئين‌هاي حيواني حاوي امگا 6 زيادي است. اين اسيدهاي چرب جزو عوامل التهاب‌زا در بدن به‌ويژه در ناحيه معده و دستگاه گوارش محسوب مي‌شوند. به همين طريق نيز بايد از مصرف زياد شكلات سياه پرهيز كرد. چون باعث شل شدن اسفنكتر مري شده و به اين ترتيب زمينه ي بالا آمدن اسيد معده فراهم مي‌شود.
 زماني كه مواد غذايي، كباب يا دودي مي‌شوند يك واكنش گليكاسيون پروتئين به نام واكنش ميلارد بروز مي‌كند.

8 عادت معده خراب كن

واكنش ميلارد همان پروسه قهوه‌اي‌شدن غذا است. يعني در نتيجه واكنش بين قند و پروتئين ماده غذايي تغيير رنگ داده و قهوه‌اي مي‌شود. اين واكنش باعث بروز التهاب، استرس اكسيداتيو و خطر ابتلا به سرطان مي‌شود. بنابراين بهتر است مواد غذايي را به روشي ملايم و با درجه حرارت پايين طبخ كنيد.
 مصرف روزانه بيش از دو واحد از محصولات لبني و زياده روي در مصرف گلوتن (پروتئين موجود در نان‌هاي مدرن) باعث بروز تفكيك سلول‌هاي مري مي‌شود. اين مساله نيز باعث نفوذ اسيد معده شده و مشكل ساز مي‌شود. بنابراين اگر معده حساسي داريد در مصرف لبنيات نيز زياده‌روي نكنيد.
هر ماده غذايي كه دهان را مي‌سوزاند معمولا با معده نيز سر ناسازگاري دارد. بنابراين نبايد در مصرف فلفل زياده روي كنيد. در عوض مي‌توانيد ادويه‌هاي سرشار از آنتي اكسيدان‌ها و داراي خواص ضدالتهابي مانند زردچوبه، دارچين، چوب ميخك يا زنجبيل را دريابيد و براي خوش طعم كردن غذاها استفاده كنيد
دخانيات علاوه بر تحميل تركيبات شيميايي فراوان به بدن باعث از بين رفتن كارايي اسفنكتر مري مي‌شود كه اين مساله نيز به بالا آمدن اسيد معده منجر مي‌شود. به عقيده محققان، مصرف دخانيات به همراه مصرف مواد غذايي شور جزو عوامل اصلي بروز سرطان معده هستند. بنابراين هر چه سريع‌تر سيگار را ترك كنيد.
هر چه بيشتر غذا را بجوييد از پرخوري دور مي‌شويد و به هضم بهتر غذا كمك مي‌كنيد. جويدن غذا همچنين باعث افزايش بزاق ترشح شده مي‌شود. بزاق حالت اسيديته معده را كاهش مي‌دهد. براي اين كار هر لقمه را كه به دهان مي‌بريد قاشق و چنگال را داخل بشقاب بگذاريد و با حوصله غذا را مزه مزه كنيد و بجويد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
  • winkwinkedsmileam
    belayfeelfellowlaughing
    lollovenorecourse
    requestsadtonguewassat
    cryingwhatbullyangry
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی شود